Upoznajte osam plesača koji će u petak nastupiti u Zetri

- Advertisement -

Dok traje odbrojavanje, privode se kraju i posljednje pripreme za veliko plesno takmičenje koje će u petak 26. aprila od 22 sata biti održano u sarajevskoj dvorani Zetra.

Red Bull Dance Your Style i Brown Sugar RnB specijalna edicija u Bosni i Hercegovini prvi put udružuju snage, a sarajevska dvorana će za tu noć biti posebno preuređena.

Ulični ples uz 1na1 plesne borbe, nepredvidive muzičke podloge, glasanje publike, samo su neke od odlika novog formata globalnog takmičenja koje će već u prvoj godini postojanja biti održano i u našoj zemlji.

Publika će vidjeti breaking, hip-hop, popping, house, locking i druge stilove, a naš prvak uz slavu od BUZZ-a dobiti i nagradni vaucher od 500 KM. Također, s obzirom na to da nema žirija, publika ima moć odučivanja pa će se te noći birati i četiri plesača koji će se u Zagrebu protiv regionalnih plesača boriti za kartu za finale u Parizu.

Red Bull Dance Your Style stavlja naglasak na ples uz muziku koju publika poznaje i voli, pa će njihov partner za tu noć Brown Sugar RnB DJ dvojac, koji je više puta do sada rasplesao BiH, spremiti posebne ritmove.

Naime, DJ će u svakoj od rundi zavrtjeti dobro poznate komercijalne trake, izabrane žanrovski nasumično, kako bi se testirala raznovrsnost i sposobnost plesača da se prilagodi raznim ritmovima. Ovo znači da takmičari moraju biti spremni plesati uz sve, od pop ili rap muzike, do garage i old-school klasika, kao i trenutno aktuelnih hitova.

U nastavku vam predstavljamo najboljih osam plesača i plesačica iz BiH koji su dobili poziv. Dolaze iz Mostara, Tuzle, Banje Luke i Sarajeva.

PROČITAJTE JOŠ:  Latif Moćević gost na koncertu svjetske zvijezde Mahera Zaina u Zetri

Iz Sunčanog Mostara, stižu trener i učenik, Boris Zovko aka BeeZoo i Toni Cvitanović aka Bboy Baja. 

Boris Zovko aka BeeZoo je voditelj i glavni koreograf plesnog studija B-Dance iz Mostara i licencirani IDO plesni trener za plesne pravce hip hop i break dance. Plesom se aktivno bavi više od 12 godina, a znanje stječe na brojnim radionicama eminentnih plesnih stručnjaka.

Toni Cvitanović aka Bboy Baja (Mostar) se breakingom počinje baviti krajem 2012. Pohađa workshopove nekih od najvećih svjetskih edukatora, te to znanje prenosi i kroz svoje radionice. Na battleovima se pojavljuje kao VIP gost, takmičar ili sudac.

Zaduženi za hip hop ples u Tuzli, već godinama su Melisa Činić aka Shza i Admir Zukic aka Bboy Coree Dee.

Melisa je članica Dirty Angels crew iz Tuzle. Kaže da je kroz svoju plesnu karijeru skoro sve sama naučila. Teško joj je sebe definisati. Voli plesati sve. Kaže da ne žudi za pobjedom, ali ističe da se osjeća kao druga osoba dok je na plesnom podiju.

Admir Zukić aka Bboy Coree Dee (Tuzla) ima 22 godine i suvlasnik je i trener plesne ekipe DirtyAnglesCrew i Little Angels Tuzla. Bboyingom se bavi od 2013., a aktivno tek od 2015. Početkom 2017. počeo se baviti i HipHop plesom.

Milan Bajić dolazi iz Banje Luke i jedan je od najmlađih učesnika. Bboyingom se bavi šest godina. Trenutno pleše i vodi Anonymous crew, a član je i FamiliGa crewa (ekipe koja okuplja plesače sa Balkana).

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Bane Vasić o saradnji sa bh. pjevačem: Koke je fantastičan, "Kafanicu" znaju vrapci na grani

Sarajevski Fresh Generation, Dženita Hasečić i Tarik Osmanagić, vlasnici su i koreografi jedne od najuspješnijih hip hop plesnih ekipa i škola u BiH.

Aktuelni su državni prvaci BIH u hip hop, bboying i street dance kategoriji, a do sada su radili kao pedagozi i koreografi na plesnim kampovima u Njemačkoj, Španiji, Francuskoj i Rumuniji, te su već godinama dio internacionalnog takmičarskog ansambla i Festivala za Mlade ”Perspekive” u Njemačkoj.

Dženita Hasečić se ozbiljnije počinje baviti plesom u 18. godini. Radi kao koreograf, a plesne vode su je nosile od teatarskih predstava, takmičenja, betlova, do državnih prvenstava.

Tarik Osmanagić je jedno od najpoznatijih lica iz BiH koje je viđano na betlovima na balkanu. Plesnom se bavi duži niz godina, a danas je za svoje učenike najveći motivator freestylea.

Sarajlija je Sanin Mujkić aka Taz plesom se bavi osam godina i član je sarajevskog Young Force Crew. Jedan je od trenera škole breakinga, a znanje stječe na brojnim radionicama i takmičenjima.

U ovom takmičenju akcenat je više stavljen na performans i sposobnost pravljenja dobre zabave, nego na tehničke aspekte određenog stila, pa nema sumnje da se očekuje noć za pamćenje.

Ulaz na zajednički Red Bull Dance Your Style i Brown Sugar RnB event je sa pozivnicama, a limitiran broj ulaznica od 5 KM (Early bird) je u prodaji, dok će puna cijena biti 10 KM. U obje ulaznice je uključena jedna konzumacija. Karte se mogu kupiti u sistemu Kupikartu.ba i na prodajnom mjestu na Skenderiji u Sarajevu.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Veliki interes za koncert muzičke dive Josipe Lisac u Sarajevu

Rasprodano je već pola kapaciteta dvorane Bosanskog kulturnog centra...

Hanka Paldum o bajramskom koncertu u Mostaru, ramazanu, Abdulahu Sidranu…

Prva dama bh. estrade Hanka Paldum uveliko se priprema...

Muzička diva Josipa Lisac 11. maja u BKC-u u Sarajevu

Pedeset godina albuma "Dnevnik jedne ljubavi" jubilej je koji...

Latif Moćević gost na koncertu svjetske zvijezde Mahera Zaina u Zetri

Maher Zain, jedan od najboljih svjetskih izvođača duhovne muzike...