[Uživo] Lady Gaga okupila svjetske zvijezde za mega special: ‘One World: together at home’

- Advertisement -

Global Citizen, pokret koji ima za cilj iskorijeniti ekstremno siromaštvo do 2030. i Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) u kolaboraciji sa Lady Gagom organizuju veliki event: One World: #TogetherAtHome, specijalni program u kojem će, u znak podrške zdravstvenim radnicima širom svijeta koji se bore portiv virusa COVID -19, nastupiti poznati umjetnici, muzičari i komičari.

Ovaj program bit će live u subotu, 18. aprila, a na njemu će, osim Gage, nastupiti: Alanis Morissette, Andrea Bocelli, Billie Eilish, Billie Joe Armstrong, Burna Boy, Chris Martin, David Beckham, Eddie Vedder, Elton John, FINNEAS, Idris i Sabrina Elba, J Balvin, John Legend, Kacey Musgraves, Keith Urban, Kerry Washington, Lang Lang, Lizzo, Maluma, Paul McCartney, Priyanka Chopra Jonas, Shah Rukh Khan i Stevie Wonder.

U ulozi voditelja ovog istorijskog prenosa bit će: Jimmy Fallon iz “Tonight Showa”,  Jimmy Kimmel iz “Jimmy Kimmel Live” i Stephen Colbert iz “The Late Show with Stephen Colbert”, dok će im se “Friends from Sesame Street” naći pri ruci kako bi inspirisali ljude širom svijeta da poduzmu adekvatne akcije kojim će se povećavati podrška globalnom odgovoru na COVID-19.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Edi Hadžiahmetović za 21. rođendan objavio spot i pjesmu "Šalji piće"

U znak podrške zdravstvenim radnicima, u programu će biti prikazana stvarna iskustva doktora, medicinskih sestara i porodica širom svijeta, a ovaj veliki događaj bit će i humanitarnog karaktera jer će se sakupljati sredstva za COVID-19 Fond solidarnosti, kojeg je osnovala Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).

Moći će se gledati preko ViacomCBS Networksa, ABC-a, NBC-a, iHeartMedi, Bell Media, BBC One…

https://www.instagram.com/p/B-pYgY4lxEQ/

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Vrijeme u BiH: Evo kakve se temperature očekuju sutra

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje sunčano vrijeme....

(VIDEO) Edi Hadžiahmetović za 21. rođendan objavio spot i pjesmu “Šalji piće”

Mladi pjevač Edi Hadžiahmetović objavio je spot za svoju...

Dokumentarni film “Žena hrabrost”: Borba za goli život u braku

Od 18. aprila u program Federalne televizije vraća se...