U Sarajevu okršaj najboljih freestyle repera u BiH

- Advertisement -

Sve je spremno za bh. finale Red Bull RapLike 2019 večeras u sarajevskom klubu Underground, gdje će se osam odabranih MC-ijeva boriti za prestižnu titulu najboljeg bh. freestyle repera, a publika uživati u nastupima niza poznatih imena naše hip hop scene.

Red Bull RapLika, najveće regionalno takmičenje u hip hop improvizaciji, se zahuktava i ljubitelje repanja slobodnim stilom očekuje nekoliko sedmica uzbudljivih događanja. Prvo na rasporedu je bh. finale u klubu Underground u Sarajevu, gdje publiku večeras od 21 sat očekuje pravi praznik hip hopa.

Na binu u Undergroundu će se popeti osam MC-ijeva koje je žiri na osnovu njihovih prijava odabrao za nastup u državnom finalu: Sokol, Darko Richter, Noti Limun, Shizi, Lerma, 2000mc, Nyca i Do3aR.

PROČITAJTE JOŠ:  Pedeseti rođendan Bijelog dugmeta u Domu mladih

Oni će se u verbalnim dvobojima jedan-na-jedan nadmetati u sklapanju improvizovanih rima, boreći se za titulu najboljeg bh. freestylera i priliku da predstavljaju svoju zemlju u regionalnom finalu.

Njihove nastupe ocjenjivat će stručni žiri u kojem će sjediti iskusni poznavaoci hip hopa i battle discipline: Frenkie, Stoposto, Nuha, Shtuka i Vedran Haračić.

Publika će, osim u vrhunskim betlovima, imati priliku da uživa i u nastupima niza poznatih imena bh. hip hop scene, među kojiima će biti Frenkie, Kontra i Indigo, Stoposto i Black Beriz te Katarza i Geko.

Uloga voditelja pripala je Čika Gagari i Stihomiru Klepiću iz popularnih Helem Nejse, koji će posjetioce obradovati i izvođenjem nekoliko svojih hitova.

PROČITAJTE JOŠ:  Gdje će Bosanci i Hercegovci dočekati prvomajske praznike i šta kažu o cijeni janjetine

Nakon takmičenja slijedi after party na kojem će za dobru atmosferu biti zadužen Indigo, a cijeli event će dodatno začiniti vrhunska audio-vizuelna oprema koja će zatresti i oživiti zidove u Undergroundu.

Ulaznica je preostalo još malo, a mogu se kupiti u kafe baru Opera po cijeni od 10 KM. Svaka ulaznica uključuje i konzumaciju (Red Bull) te dvije pozivnice za veliko regionalno finale Red Bull RapLike 2019 koje se 16. novembra održava u sarajevskoj Zetri.

Sve informacije i vijesti dostupne su na www.redbull.ba te na Facebook profilu i zvaničnoj stranici takmičenja.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Gdje će Bosanci i Hercegovci dočekati prvomajske praznike i šta kažu o cijeni janjetine

Bosanci i Hercegovci vrše posljednje pripreme za prvomajske praznike....

Preminuo akademik Dževad Jahić

Dževad Jahić, bosanskohercegovački lingvist, pjesnik i akademik, preminuo je...

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...