Veliki Cypress Hill na Sea Star festivalu u Umagu

- Advertisement -

Legendarna hip-hop grupa Cypress Hill u maju dolazi u susjednu Hrvatsku. Nastup na Sea Star festivalu u Umagu bit će Cypress Hillu jedini nastup u kontinentalnoj Evropi ove godine pa se očekuje da će ovi hip hop velikani biti mamac za fanove iz cijelog svijeta.

Nakon što je prošle godine Wu-Tang Clan zapalio Sea Star, ovogodišnji će festival zapaliti kalifornijske ikone, čije hitove „Insane In The Brain“, „Tequila Sunrise“, „Lowrider“ i „Hits from the Bong“ vole kako ljubitelji hip-hopa, tako i oni koji nisu najzagriženiji poklonici hip-hopa.

PROČITAJTE JOŠ:  Foto dana: Za ljubav nikad nije kasno

Ove hip-hop ikone imaju svoju zvijezdu na holivudskom Walk of Fameu, kao i nevjerojatnih 20 miliona albuma prodanih diljem svijeta. Oni su i prva su rap grupa koja je imala istovremeno čak dva albuma u prvih 10 na američkoj top listi, od čega jedan i na samom vrhu!

Četvrto izdanje Sea Star festivala održat će se 22. i 23. maja, a prema očekivanjima, nadmašit će sva dosadašnja, za što će pobrinuti i druge zvijezde festivala, kao što su Ameli Lens (Amelie), „Meduza“, „Dubioza kolektiv“, ali i ubojita regionalna hip-hop postava koju predvode Vojko V, Klinac, Kuku$, Buntai i drugi.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Veliki interes za koncert muzičke dive Josipe Lisac u Sarajevu

Rasprodano je već pola kapaciteta dvorane Bosanskog kulturnog centra...

Hanka Paldum o bajramskom koncertu u Mostaru, ramazanu, Abdulahu Sidranu…

Prva dama bh. estrade Hanka Paldum uveliko se priprema...

Muzička diva Josipa Lisac 11. maja u BKC-u u Sarajevu

Pedeset godina albuma "Dnevnik jedne ljubavi" jubilej je koji...

Latif Moćević gost na koncertu svjetske zvijezde Mahera Zaina u Zetri

Maher Zain, jedan od najboljih svjetskih izvođača duhovne muzike...