0

Previše je dobrih priča u virtuelnom svijetu da bi tamo ostale. Dobrih ljudi također.

Dobro je zato, bar povremeno, udružiti snage u ovom našem, stvarnom svijetu, i podijeliti takve priče, saslušati iskustva drugih, naučiti ponešto.

Piše: Ajdin Delić

Dobar početak jedne takve priče je pionirski poduhvat poput sinoćnjeg u sarajevskom baru Opera gdje su pred brojnim gostima svoja iskustva iz virtuelnog svijeta podijelili Samira Poričanin Petrešin, Edis Jašarević, Adis Nadarević i Emir Kovačević.

Oni malo aktivniji na društvenim mrežama možda i znaju njihove priče, no prilika za „lično“ upoznavanje, postavljanje pitanja, razmjenu iskustava pa čak i diskusiju na relaciji marketing agencija – influencer – novinar – gost, svakako se ne propušta.

Druženje sa Lajne (Photo: Jasmin Agović)

Moamer Kasumović – Druženje sa Lajne (Photo: Jasmin Agović)

Ko je ko?

LIFE portal nas iz virtualnog svijeta veceras izveo u kafanu. 😀 PS Emela je bila u pravu. Divan neki svijet ovi twiterasi, a malo sam ih se plasila. 😂

Gepostet von Samira Poričanin-Petrešin am Donnerstag, 6. Dezember 2018

Iz rubrike filmski životni preokreti treba izdvojiti priču Samire Poričanin – Petrešin (svijet interneta je zna i kao Prekardašijan).

Druženje sa Lajne (Photo: Jasmin Agović)

Samira Poričanin – Petrešin – Druženje sa Lajne (Photo: Jasmin Agović)

Samira je sinoć „u grotlu tviteraša“ bila u ulozi moderatora, i kao i sve što drugo što radi, i to joj polazi za rukom.

Ostavila je funkciju i posao te se odlučila posvetiti drugima, i sebi. Osim bloga prekardasijan.ba proizvodi i cekere „Prekardašijan“ sa simboličnom porukom „Udišem ljubav, izdišem nemir“.

Druženje sa Lajne (Photo: Jasmin Agović)

Edis Jašarević – Druženje sa Lajne (Photo: Jasmin Agović)

Edis Jašarević nije samo pionir društvenih mreža već i pionir web izdavaštva u našoj zemlji. Posao je to kojim se bavi gotovo 20 godina. Na društvenoj mreži Twitter aktivan je deset.

Danas, vrlo uspješno upravlja „social media marketingom“ enciklopedije parfema frangrantica.com, globalnog giganta sarajevskih korijena, kao i brojnim, sada već vrlo popularnim smartphone aplikacijama poput one MojTaxi.

Druženje sa Lajne (Photo: Jasmin Agović)

Riđobrki – Adis Nadarević – Druženje sa Lajne (Photo: Jasmin Agović)

Riđobrki – Adis Nadarević kroz šalu kaže da više nije pionir, jer je to bio 1985. godine, ali jeste omladinac. Prije društvene mreže Twitter bio je aktivan na forumima i blogovima, a jedan je od onih koji uvijek traže neki kanal da ispolje emociju, misao…

LIFE:  [repriza] Video: Gledajte uživo Red Bull RapLiku iz Zetre

„Gdje ćeš boljeg alata za to od tvitera, kaže Nadarević.

Trenutno radi kao freelance novinar, autor, scenarist, a posljednjih šest mjeseci posvećen je izvještavanju o sudbinama migranata koji su ostali zarobljeni u našoj zemlji.

Za sebe voli reći da je „krajiški migrant u Sarajevu“, pa zbog toga i razumije problematiku kojoj se u posljednje vrijeme posvetio.

Promjene u životu

Priča Emira Kovačevića (Dr. Kova) počinje kao i mnoge koje su za cilj imale promjenu načina života. Imao je 95 kilograma i živio relaciju posao – kuća – automobil – krevet, a što je rezultiralo bolovima u leđima.

Druženje sa Lajne (Photo: Jasmin Agović)

Emir Kovačević – Dr. Kova – Druženje sa Lajne (Photo: Jasmin Agović)

Kraća verzija njegove priče glasi ovako: „upoznao sam djevojku koja me je nagovorila da počnem trčati“, duža: „pretrčao sam već oko 2.000 kilometara“, i da ga nismo sinoć vidjeli u Sarajevu, pomislili bismo da je dotrčao do Londona.

Može li Lajna biti posao, može li se živjeti? Kako iskoristiti influenserstvo za pozitivne uticaje na društvenom polju, samo neka su od pitanja o kojima će se sasvim sigurno još dugo raspravljati, a nakon što su se sinoć svi lijepo ispričali, a Helem Nejse začinio svojim hitom “Kabadahija”, Life druženje sa Lajne uz Red Bull Music bitove Audio InFunktion moglo je početi.

Video sa druženja pogledajte na ovom linku

Facebook komentari


10

Kadeti i juniori BiH saznali protivnike u kvalifikacijama za evropsko prvenstvo

Previous article

Počinje Svjetsko prvenstvo u ice cross downhillu [gledaj uživo]

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *