Video priča: Najbolji trenuci hip hop i RnB spektakla u Zetri

- Advertisement -

U hip hop krugovima još uvijek se prepričavaju događaji s velikog regionalnog finala Red Bull RapLike 2019, održanog u subotu u Sarajevu.

Video s najboljim trenucima donosi dio atmosfere sa praznika hip hopa u Zetri koji su svojim nastupima uveličali brojni poznati reperi iz regije, a nakon kojeg se publika do ranih jutarnjih časova zabavljala uz Brown Sugar RnB party.

Spektakularno regionalno finale Red Bull RapLike 2019, održano ove subote u sarajevskoj Zetri, ovih dana je top tema među ljubiteljima hip hopa u regiji. Iz okršaja osam najboljih hip hop improvizatora iz BiH, Hrvatske i Srbije kao pobjednik je izašao Tzre (Hrvatska), sasvim zasluženo ponijevši krunu regionalnog kralja freestylea.

Olimpijska dvorana „Juan Antonio Samaranch“, poznatija kao Zetra, za ovu priliku je doživjela temeljit makeover. Centralni dio dvorane je uz pomoć kulisa pretvoren u golemi klub, a sve je pratila besprijekorna organizacija i vrhunska produkcija eventa. Uz savršen zvuk i svjetlo, specijalne audio-vizuelne efekte i video projekcije, publiku koja je ispunila event prostor dočekao je zaista impresivan prizor.

Pored uzbudljivog takmičenja, gledaoci su mogli uživati u nastupima cijelog niza perjanica regionalne hip hop scene: Frenkie, Kontra i Indigo, Saša (TBF), Kendi, Helem Nejse, Rade Ulica (High5) te Almir i Adis iz Dubioze kolektiv svojim izlascima na scenu su izazvali oduševljenje u dvorani.

PROČITAJTE JOŠ:  Svi putevi vode u Brčko, postavlja se impresivna bina na Trgu mladih na kojoj će nastupiti Halid Bešlić

Erupcija oduševljenja izbila je već na početku večeri, kada su voditelji Stihomir Klepić i Čika Gagara (Helem nejse) pozvali Almira i Adisa (Dubioza kolektiv) da im se pridruže na sceni i zajedno svi demonstriraju svoje umijeće freestyle repanja, dok im je ritmičku podršku davao Toshi domaćin (također iz Helem nejse).

Treba napomenuti da su u sklopu svog nastupa Frenkie, Kontra i Indigo premijerno izveli prvi single sa njihovog novog albuma „20/20“, snimanog u Red Bull Studios u Los Angelesu.

No, time nije bio potrošen arsenal iznenađenja: gledaoce je fenomenalnim nastupom oduševila Shza, mlada plesačica iz Tuzle, koja je na svjetskom finalu takmičenja Red Bull Dance Your Style 2019, održanom nedavno u Parizu, pobrala simpatije publike i bila poražena jedino od budućeg pobjednika.

Na odlične reakcije je naišao i zenički beatbox dvojac Haj ko kolibri, koji je nastupio prije proglašenja pobjednika.

Prije samog takmičenja, publiku je zagrijao Brown Sugar RnB Special Edition party, koji se odmah nakon proglašenja pobjednika nastavio do duboko u noć uz dobro poznate domaćine DJ Soula i Merakoona. Kako je publika već navikla, i ovo izdanje partyja iz popularnog Brown Sugar RnB serijala je otišlo korak dalje i pomjerilo produkcijske granice, uz nove specijalne efekte i poseban ugođaj za goste.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Zeničanin Irdin Dinči ima novi hit: Svi hvale “Prašnjave ormare”

Članovi žirija i učesnici se listom slažu da je ovogodišnje regionalno finale premašilo sva do sada, kako u pogledu kvalitete takmičara i betlova tako i u pogledu superiorne produkcije eventa, koja je bila na svjetskom nivou.

Naglasili su i značaj Red Bull RapLike za razvoj i povezivanje hip hop scene u regiji generalno, a posebno njenog freestyle aspekta.

Cijeli ovaj hip hop praznik možda je najbolje svojim riječima zaokružio Saša Antić iz legendarnog splitskog benda TBF:

„Ovo je nešto zbog čega sam se i zaljubio u hip hop i zbog čega volim hip hop, ta neka old skool mantra: peace, unity, love and having fun. Mislim da se to dogodilo večeras“, rekao je Saša nakon eventa.

Event u Zetri je prenošen uživo na internetu, i do sada je više od 40 000 gledalaca iz cijele regije vidjelo direktni prenos i snimak takmičenja, koji se može pogledati na YouTube kanalu i Facebook stranici Red Bull RapLike.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Kad se jedna vrata zatvore druga se otvore: Ne osvrći se

Ponekad ti Milostivi zatvori neka vrata jer je vrijeme...

(VIDEO) Laka objavio singl “Mama”

Nakon što je Elvir Laković i njegov bend Laka...

Pogledajte kako Sarajevo izgleda prvu noć ramazana

U čast dolaska mubarek mjeseca ramazana svečano su ukrašeni...

Latif Moćević održao koncert Vrt ljubavi: Čarobna noć u Bošnjačkom institutu

U prelijepom ambijentu sale Bošnjačkog instituta u Sarajevu odlični...

(VIDEO) Adi Šoše pripadnicama ljepšeg spola za Dan žena poklonio novu pjesmu

Adi Šoše, jedan od najtalentiranijih i najtraženijih pjevača nove...