Video: Sjajni kandidati iz Bosne i Hercegovine oduševili žiri Supertalenta

- Advertisement -

U pretposljednjoj audicijskoj emisiji Supertalenta, emitiranoj sinoć na Novoj BH gledatelji su upoznali nove kandidate koji su svojim talentom impresionirali žiri i plasirali se u sljedeći krug takmičenja, kao i one čiji nastup nije bio dovoljno uvjerljiv da zasluži prolaz dalje, a posebnu pažnju izazvali su i takmičari iz Bosne i Hercegovine.

Definitivno uvjerljiv bio je nastup plesača iz Bihaća, Edija i Adne koji su žiri oduševili svojom koreografijom.

https://www.youtube.com/watch?v=gFpW-wRAcyw&feature=emb_title

„Uvijek sam jako sretna kada Supertalent može poslužiti kao platforma za prezentaciju višegodišnjeg truda, rada, znoja, odricanja i svega onoga što svaki plesni umjetnik prolazi kroz život, a tako često bude skriven u nekom kutu plesne dvorane bez prilike da pokaže koliko je plesna umjetnost predivan kanal za izraziti umjetnost, za ispričati priču. U svakom slučaju, prostora za nadogradnju u koreografskom segmentu pričanja priče ima, ali vas dvoje ste mi predivni i baš sam uživala gledati vas“  – oduševljena je bila Martina Tomčić.

„Ovi dramski momenti koji su postojali su bili pravi, tačni, neforsirani, nije glumatanje, već ste ih osjećali i time smo ih i mi dobili. U ovoj sezoni smo vidjeli neke nastupe prije vas, vidjet ćemo i poslije vas, ali ovo će sigurno ostati jedan od najboljih nastupa ove sezone“ – komentirao je Janko Popović Volarić.

Edi Maglajlić i Adna Kujundžić zajedno plešu već 7 godina. Dok se Adna plesom počela baviti već sa 7 godina, Edi je, kaže počeo plesati iz zabave sa 17 godina.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Laka objavio singl "Mama"

„Adna i ja smo na prvu kliknuli kao plesni partneri i s njom je ples sasvim nešto drugo, neka druga dimenzija. Odlučili smo doći na Supertalent pokazati svoje znanje i  talent.“ kazao je Edi.

Osim ovog plesnog dua, atmosferu brazilskog karnevala u studio Supertalenta donio je Sarajevo drum orchestra iz Sarajeva.

https://www.youtube.com/watch?v=9ZOy1L7aCoE&feature=emb_title

Sarajevo drum orchestra kreativci su koji osim što sviraju, i to izvrsno rade, održavaju muzičke radionice. Na pozornici Supertalenta izveli su odličan nastup, a umjetnici iz Sarajeva za cilj imaju povezati ljude s muzikom. S višegodišnjim iskustvom na muzičkim festivalima ovi su Supertalent muzičari bili pravo osvježenje u sedmoj emisiji „Supertalenta“.

„Obožavam ritam sambe jer je zarazan, nije agresivan i nije nametljiv. Gospodo iz Sarajeva, sjajni ste, zarazne ritmove imate, želim vas opet vidjeti“ – komentirala je Martina Tomčić, a Davor Bilman je zaželio da sljedećeg puta dovedu i plesačicu koju su najavili.

Četiri da od žirija, ali i divljenje dobio je Tihomir Dragutinović iz Zvornika koji se predstavio talentom brzog pamćenja.

Nakon što je pogledao karte iz špila, s izrazitom preciznošću je ponovio jednu za drugom, a nakon toga svatko od žirija kazao je nekoliko riječi koje je potom Tihomir ponovio točnim redoslijedom. „Ovo mi je super objašnjenje koje ste dali kako pamtite. Htio bih vas vidjeti opet“  – izjavio je Janko, a s njim se složio i ostatak žirija.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Bane Vasić o saradnji sa bh. pjevačem: Koke je fantastičan, "Kafanicu" znaju vrapci na grani

https://www.youtube.com/watch?v=M1MDacLRyDE

Nakon sedam audicijskih emisija u kojima smo upoznali brojne zanimljive kandidate i njihove talente, u petak, 22. novembra od 21:30 u programu Nove BH na redu je posljednja epizoda audicijskog dijela takmičenja. Vidjet ćemo sjajne takmičare, saznati ko je još prošao u sljedeći krug te vidjeti koliko je teško bilo žiriju odabrati TOP 40 kandidata koje ćemo gledati u emisijama uživo, odnosno u polufinalu showa.

Gledatelji će upoznati petogodišnjeg Saida Šakića iz Srebrenice koji će se žiriju predstaviti talentom poznavanja saobraćajnih znakova, a kako je Said veliki obožavatelj serije ‘Na granici’ i policajke Alme za koju kaže da je posebna osoba, njegovoj sreći neće biti kraja kada se na binu popne Alma, odnosno glumica Tijana Pečenčić.

Za Saida, ističu roditelji, može se reći da je veoma radoznalo dijete. Sa samo dvije i pol godine znao je prepoznati preko 60 zastava država svijeta, a jako dobro poznaje saobraćajne znakove, brojeve, mnoge životinje.

Što nas sve još očekuje i koga ćemo gledati u polufinalnim emisijama, ne propustite doznati u petak, 22. novembra od 21:30 u programu Nove BH.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Veliki interes za koncert muzičke dive Josipe Lisac u Sarajevu

Rasprodano je već pola kapaciteta dvorane Bosanskog kulturnog centra...

Hanka Paldum o bajramskom koncertu u Mostaru, ramazanu, Abdulahu Sidranu…

Prva dama bh. estrade Hanka Paldum uveliko se priprema...

Muzička diva Josipa Lisac 11. maja u BKC-u u Sarajevu

Pedeset godina albuma "Dnevnik jedne ljubavi" jubilej je koji...

Latif Moćević gost na koncertu svjetske zvijezde Mahera Zaina u Zetri

Maher Zain, jedan od najboljih svjetskih izvođača duhovne muzike...