Vrijedi sanjati: Garden of Dreams u trci za najbolji regionalni festival

- Advertisement -

Nakon uspješnog prvog festivalskog izdanja prošle godine, Garden of Dreams je nominovan za nagradu “Ambasador” u kategoriji “Regionalni festival godine”.

Nagrada Ambasador se dodjeljuje najznačajniim akterima elektronske scene za ostvarenja u protekloj godini. Ova dinamična nagrada aktivno prati zbivanja na elektronskoj muzičkoj sceni u regiji, a sudeći prema nominaciji Garden of Dreams je prepoznat kao veoma uspješan projekat vrijedan pažnje.

Nagrada, također, odaje počast najboljim festivalima, klubovima, glazbenicima i plesnim destinacijama, a četvrta svečana dodjela nagrada “Ambasador”  bit će upriličena 19.03. u Rijeci, u Pogonu kulture, u sklopu “Mjeseca glazbe” kao dio programa Europske prijestolnice kulture. 

PROČITAJTE JOŠ:  Muzička diva Josipa Lisac 11. maja u BKC-u u Sarajevu

Svojom nominacijom u kategoriji “Regionalni festival godine” Garden of Dreams se našao u društvu pet najboljih regionalnih festivala elektronske muzike i to sa Exitom, Lovefestom, No Sleep festivalom te Sea Dance festivalom.

“Potvrda da vrijedimo došla je u najboljem trenutku,  kao snaga za drugo izdanje festivala koji će se održati od 12.6.-14.6. u Sarajevu. Nominovani smo među najboljim festivalima regije, što je velika čast i gotovo nestvarno da jedan mali festival bude u toj konkurenciji”, poručuju iz organizacije GoD-a.

Glasanje za najbolji regionalni festival trajat će do 29. februara 2020. godine (do ponoći),  a kako AMBASADOR u jednakoj mjeri  poštuje glas i struke i publike svoj glas možete dati putem ovog linka.

PROČITAJTE JOŠ:  Kad se jedna vrata zatvore druga se otvore: Ne osvrći se

Ne zaboravite i ove godine biti dio magične festivalske priče od 12.6. – 14.6. kada nas očekuje još bolje i još jače izdanje Garden of Dreams festivala.

Novi stage, nove lokacije i nova imena, koja će zapaliti plesni podij, samo su dio onog što donosi novi GoD Festival i zato – pridružite se u sarajevskoj bašti snova i usudite se plesati svoje snove. Više ovdje

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Veliki interes za koncert muzičke dive Josipe Lisac u Sarajevu

Rasprodano je već pola kapaciteta dvorane Bosanskog kulturnog centra...

Hanka Paldum o bajramskom koncertu u Mostaru, ramazanu, Abdulahu Sidranu…

Prva dama bh. estrade Hanka Paldum uveliko se priprema...

Muzička diva Josipa Lisac 11. maja u BKC-u u Sarajevu

Pedeset godina albuma "Dnevnik jedne ljubavi" jubilej je koji...

Latif Moćević gost na koncertu svjetske zvijezde Mahera Zaina u Zetri

Maher Zain, jedan od najboljih svjetskih izvođača duhovne muzike...