Event & Zabava

Mostar: Winterville privukao veliki broj domaćih i stranih turista

0

Koncertom Indire Forze i grupe Psihomodo Pop zatvara se Zimski grad Mostar “Winterville by Coca-Cola“, koji se održavao na Šetnici Nikole Šubića Zrinjskog od 2. prosinca prošle godine.

Pop pjevačica Indira Forze nastupit će večeras, 4. siječnja, a grupa Psihomodo Pop 5. siječnja na Šetnici, s početkom u 20.30 sati.

Ekipa iz Tima Mostar 2024, koja priprema mostarsku kandidaturu za Europsku prijestolnicu kulture, za ovogodišnji Zimski grad osigurala je preko stotinu različitih dnevnih programa za sve građane Mostara.

– Nadamo se da smo projektima ‘Wintervila by Coca Cola’ i za doček Nove godine postavili dobar obrazac i da ćemo i ove godine postavljati i nove obrasce kako bi Mostar već sada doveli u ravnopravnu poziciju s većim gradovima u regiji – rekao je Mustafa Alendar iz ekipe Tima Mostar 2024 na tiskovnoj konferenciji u petak u Mostaru.

Josip Blažević, također iz ekipe Tima Mostar 2024 je rezimirajući rezultate ova dva projekta, istaknuo kako je Mostar na dočeku pobijedio samoga sebe.

Kako je kazao, incidenata nije bilo, a najveći problem su zapravo, stvarali oni koji nisu trebali, a to su pojedini korisnici kućica Zimskoga grada koji nisu poštivali pojedine odredbe ugovora o najmu.

Po njegovim riječima, sadržaji u Zimskom gradu svakako su privukli kako domaće tako i strane turiste, ali nema sumnje da će ovakvi događaji privući još veći broj turista u Mostar, s obzirom da je Mostar kao grad ušao u drugi krug za Europsku prijestolnicu kulture 2024.

LIFE:  U Mostaru se održava 'Oldschool Street Race Mostar 2019'

Ujedno je pozvao sve građane da lajkaju Facebook stranicu Mostar 2024.

Podsjetimo, tijekom svečanosti otvaranja, posjetitelji su imali priliku uživati u nastupu poznatog mađioničara Steffana, uz voditelje programa – glumicu Narodnog pozorišta Mostar Ajlu Hamzić te glumca i glazbenika Bojana Beribaku, a otvaranje su svojim nastupom uveličale i Mostarske mažoretkinje.

Pored gastronomske ponude, u Wintervilleu su gostovali i lokalni kreativci, među kojima, mostarski umjetnik Bećir Burić, koji je osvojio prvu nagradu na natječaju za suvenir Grada Mostara i koji je prezentirao način proizvodnje tog suvenira.

Adela Lerić  iz ekipe 2024. podsjetila je kako je u sklopu Zimskog grada održano i niz radionica za djecu vrtićke dobi u osnovnoj Međunarodnoj školi.

– Djeca su imala priliku surađivati s profesionalcima iz svojih struka Daliborom Niklolićem, Mirkom Božićem, Senadom Demirović Habibi i drugima, a radionice su se odnosile na literarni, odnosno poetski dio, dramaturške radionice, radionice arhitekture i radionica kiparstva, a također je održana i DJ radionica – podsjetila je Lerić.

Winterville by Coca-Cola, kao i doček Nove godine organizirali su Grad Mostar i Tim Mostar 2024, u suradnji s Ministarstvom trgovine, turizma i zaštite okoliša Hercegovačko-neretvanske županije te Turističkom zajednicom HNŽ-a.

Facebook komentari

Kako se poslovalo u regionu: Slovenija jedina više izvozi nego što uvozi

Prethodni članak

Ante Hrkać vratio se na Pecaru

Sljedeći članak

Možda će vam se svidjeti

Komentari

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još u rubrici Event & Zabava