Event & Zabava

YouTube Rewind? Ništa od toga ove godine

0

Pregled godine kroz prikaz najzanimljivijih i najvažnijih događaja u sferi video sadržaja, YouTube Rewind, ove godine neće biti objavljen, kazali su iz ovog video servisa.

Naime, iz YouTubea ističu kako je 2020. po svemu bila drugačija te da stoga misle da ne bi trebali nastaviti tradiciju video rekapitulacije godine na izmaku koju su održavali od 2010. Zato ove godine, početkom decembra nećemo imati priliku pogledati pregled najboljih i najbitnijih trenutaka koji su obilježili 2020.

Mada, priznaju, na ovu odluku ponukani su i lošim kritikama za Rewind 2018. i 2019. godine. Naime, 2018. godine kompanija je u Rewind uključila sadržaje za koje ljudi nikad nisu čuli, a u njemu preskočili istaknute kreatore sadržaja, čime su naljutili i youtubere i gledaoce. YouTube Rewind iz 2018. postao je video s najviše „dislajka“ u istoriji ovog video servisa, a danas bilježi već 18 miliona „dislajka“.

LIFE:  Da li biste plaćali da pratite influensere?  

Prošle godine kompanija je napravila izmjene te je u Rewind ubacila samo odlomke iz video zapisa koji su bili najviše „lajkani“, kreiravši tako svojevrsnu top listu najpopularnijih, najzanimljivijih, najkvalitetnijih i najviralnijih sadržaja. Ali i taj Rewind dobio je preko 9 miliona negativnih ocjena.

Facebook komentari

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like