Za Dan žena u Mostaru hit komedija „Kako i zašto ubiti muža?“

- Advertisement -

Zbog velike zainteresiraranosti publike za Dan žena, 8. marta u Mostar ponovo stiže hit komedija „Kako i zašto ubiti muža?“

„Drage dame, proslavite Dan žena sa stilom“, poručila je ekipa predstave koja biti prikazana u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače s početkom u 20 sati.

Komedija o milion razloga zašto ubiti muža, nastala je nakon burne reakcije nježnog spola na priručnik „Kako i zašto ubiti suprugu“. Autor tog djela, talijanski književnik Antonio Amuri optužen je za muški šovinizam, nakon čega je uslijedio i priručnik namijenjen ženama.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Adi Šoše objavio novu pjesmu i spot i najavio koncert u Sarajevu

U ovoj urnebesnoj komediji žene će otkriti koji tip muškarca im je predodređen. Tu će se naći različiti tipovi muževa, od kućnog majstora, hipohondra, seksualnih manijaka, razmaženih kretena….

Komedija je odigrana na brojnim pozornicama, a duhoviti verbalni okršaji u braku prepunom trzavica nasmijali su publiku diljem svijeta. Ulogu muža tumači Peđa Damjanović, koji ima zapaženu ulogu u zabavnom glazbeno-igranom programu „Čađava mehana“.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Legendarni Bruno Langer o saradnji sa grupom ZAR: Drago mi je što sam gost na pjesmi "Žurim", svi živimo rock'n'roll

Žensku stranu ispričat će glumica Nataša Aksentijević. Reditelj predstave je Radomir Rade Vukotić koji je diplomirao 1975. godine na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu u klasi Predraga Bajčetića i odmah po stjecanju diplome postao stalni član Pozorišta na Terazijama.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Gdje će Bosanci i Hercegovci dočekati prvomajske praznike i šta kažu o cijeni janjetine

Bosanci i Hercegovci vrše posljednje pripreme za prvomajske praznike....

Preminuo akademik Dževad Jahić

Dževad Jahić, bosanskohercegovački lingvist, pjesnik i akademik, preminuo je...

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...