Za otvaranje Jazz Festa Sarajevo dvostruki koncert

- Advertisement -

Međunarodni muzički festival Jazz Fest Sarajevo ove godine bit će održan od 7. do 10. novembra, a atraktivan koncertni program bit će realiziran na nekoliko lokacija – u Narodnom pozorištu, Domu policije, Sarajevskom ratnom teatru i Klubu 1, saopćeno je iz Jazz Festa Sarajevo.

Za otvaranje Festivala 7. novembra bit će upriličen dvostruki koncert brilijantnih umjetnika i njihovih aktuelnih projekata.

Nastupit će DrummingCellist odnosno Kristijan Krajnčan, slovenski umjetnik koji svira violončelo i bubnjeve i koji uz live sampling istražuje mogućnosti oba instrumenta. Krajnčan će izvesti vlastite kompozicije, uz djela Arvo Parta, pokazujući zbog čega je kritika njegov solo nastup ocijenila “izvanrednim projektom kojem nema ravnog u svijetu”.

PROČITAJTE JOŠ:  Rasprodate sve ulaznice za koncert Latifa Moćevića u Bošnjačkom institutu

Nakon DrummingCellista, nastupa Adam Ben Ezra. Sjajni multiinstrumentalista nije samo internetska zvijezda već muzičar sa respektabilnom karijerom koji je kontrabas kao muzički instrument stavio u središte pažnje, otvarajući muzici i publici nove muzičke horizonte. Muzicirajući na kontrabasu, klaviru i klarinetu, uz live sampling, Ben Ezra pokazuje očaravajuću tehniku dok njegovi nastupi ostavljaju bez daha.

PROČITAJTE JOŠ:  Latif Moćević gost na koncertu svjetske zvijezde Mahera Zaina u Zetri

Bit će to početak 23. izdanja najstarijeg bh. međunarodnog muzičkog festivala koji je ove godine dobio evropsku nagradu za odvažan program u konkurenciji svih evropskih festivala i organizatora muzičkih programa, promovirajući Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu kao važno mjesto izvrsnih koncertnih sadržaja uz standardno vrhunsku produkciju.

Ulaznice po cijeni od 20, 24 i 28 KM mogu se kupiti u sistemu kupikartu.ba, online i na brojnim prodajnim mjestima širom Bosne i Hercegovine. Ista ulaznica važi za oba nastupa: DrummingCellist i Adam Ben Ezra.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Veliki interes za koncert muzičke dive Josipe Lisac u Sarajevu

Rasprodano je već pola kapaciteta dvorane Bosanskog kulturnog centra...

Hanka Paldum o bajramskom koncertu u Mostaru, ramazanu, Abdulahu Sidranu…

Prva dama bh. estrade Hanka Paldum uveliko se priprema...

Muzička diva Josipa Lisac 11. maja u BKC-u u Sarajevu

Pedeset godina albuma "Dnevnik jedne ljubavi" jubilej je koji...

Latif Moćević gost na koncertu svjetske zvijezde Mahera Zaina u Zetri

Maher Zain, jedan od najboljih svjetskih izvođača duhovne muzike...