Zagreb u Novu godinu ulazi s Novim fosilima i Prljavim kazalištem

- Advertisement -

Na dočeku Nove 2020. godine na centralnoj proslavi na Trgu bana Josipa Jelačića kao zvijezde večeri nastupaju Novi fosili i Prljavo kazalište, javlja Anadolu Agency (AA).

Posjetitelje koji odluče Novu godinu dočekati na Trgu bana Josipa Jelačića, na kojem se svake godine tradicionalno okup veći broj ljudi, kako Zagrepčana, tako i turista koji dolaze u glavni grad Hrvatske tijekom Adventa i za doček, uz bogat glazbeni program očekuje i vatromet koji će biti upriličen točno u ponoć.

Doček Nove godine bit će također u znaku početka predsjedanja Hrvatske Vijećem Europske unije kojem će Zagreb biti domaćin u prvoj polovici 2020. godine. U posljednjim minutama stare godine Akademski zbor “Ivan Goran Kovačić” i Djevojački zbor “Zvjezdice” otpjevat će himnu Europske unije, Odu radosti.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić naglasio je kako Zagreb od 1. siječnja 2020. na šest mjeseci postaje glavni grad Europe, a najavio je održavanje konferencije gradonačelnika glavnih gradova Europske unije 3. lipnja.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Adi Šoše pripadnicama ljepšeg spola za Dan žena poklonio novu pjesmu

Dodao je kako će 4. i 5. veljače biti održana konferencija o multikulturalnosti, multikonfesionalnosti i multietničnosti s 50 sudionika kojoj su pokrovitelji Grad Zagreb, Mešihat Islamske zajednice, Hrvatska biskupska konferencija te hrvatski predsjednik/ca, premijer i predsjednik Sabora.

“Time simboliziramo otvorenost Grada Zagreba, zagrebačku toplinu i otvorenost”, poručio je Bandić.

Sanja Doležal, pjevačica grupe Novi fosili, izrazila je zadovoljstvo da će prije ponoći nastupiti i izvesti svoje najveće hitove na dočeku na glavnom gradskom trgu, a ujedno proslaviti 50 godina postojanja ovog glazbenog sastava. Pozvala je posebno obitelji s djecom da dođu na njihov nastup.

PROČITAJTE JOŠ:  Rasprodate sve ulaznice za koncert Latifa Moćevića u Bošnjačkom institutu

“Drago mi je da ćemo nastupiti s našim dugogodišnjim prijateljima iz Prljavog kazališta koji traju isto tako dugo. Mislim da je to jedna lijepa zagrebačka priča kojoj će se veseliti svi”, poručila je Doležal.

Nešto prije ponoći pozornicu će iza Novih fosila preuzeti Prljavo kazalište koje će svirati da kasnih sati.

Pjevač Prljavog kazališta Mladen Bodalec istaknuo je kako je ovo njihov nastup na Trgu povodom dočeka Nove godine nakon sedam godina pauze.

Na dočeku Nove godine 2020. na Trgu bana Jelačića očekuje se veći broj posjetitelja koji će, osim na glavnom gradskom trgu, večer i noć moći provesti uz bogate programe Adventa u Zagrebu koji se održavaju u širem gradskom centru do 7. siječnja.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Veliki interes za koncert muzičke dive Josipe Lisac u Sarajevu

Rasprodano je već pola kapaciteta dvorane Bosanskog kulturnog centra...

Hanka Paldum o bajramskom koncertu u Mostaru, ramazanu, Abdulahu Sidranu…

Prva dama bh. estrade Hanka Paldum uveliko se priprema...

Muzička diva Josipa Lisac 11. maja u BKC-u u Sarajevu

Pedeset godina albuma "Dnevnik jedne ljubavi" jubilej je koji...

Latif Moćević gost na koncertu svjetske zvijezde Mahera Zaina u Zetri

Maher Zain, jedan od najboljih svjetskih izvođača duhovne muzike...