Zavirite u raj za gamere

- Advertisement -

Red Bull Gaming Sphere, otvoren ovih dana u Londonu, najveći je javni gaming studio u Velikoj Britaniji. U ovom raju za ljubitelje igrica, posjetioce čeka fenomenalan multifunkcionalni prostor, najsofisticiranija oprema i vrhunski turniri.

Red Bull Gaming Sphere je otvoren za profesionalne igrače, ali i „rekreativce“, koji će dobiti priliku da u savršenim uslovima testiraju i usavrše svoje igračko umijeće, učestvuju u turnirima i pohađaju radionice. Ovaj multifunkcionalni prostor može se prilagoditi svakoj igračkoj situaciji ili zahtjevu.

PROČITAJTE JOŠ:  Hanka Paldum o bajramskom koncertu u Mostaru, ramazanu, Abdulahu Sidranu...

Igračima na raspolaganju stoje PlayStation 4 Pro, Xbox One X, Nintendo Switch i Wii U konzole, moćni ASUS kompjuteri posebno konfigurisani za gamere, HTC Vive headsetovi za virtualnu stvarnost, Fanatec trkaći volani, Sim Lab trkaće šasije i noblechairs igraća sjedišta.

Studio će također biti lokacija vrhunskih turnira, a njegovi posjetioci će kroz radionice i druge aktivnosti imati priliku da upoznaju vrhunske gamere i igraju s njima.

Londonski Gaming Sphere je drugi u svijetu, nakon što je u februaru prvi otvoren u Tokiju, čime Red Bull nastavlja jačati svoje prisustvo na gaming sceni, na kojoj se već nametnuo kao važan igrač zahvaljujući takmičenjima kao što su Red Bull Kumite (jedan od najprestižnijih svjetskih turnira u borilačkim igricama) ili Red Bull Battlegrounds (koji okuplja fanove, kreatore, programere i profesionalne igrače megapopularne igrice Street Fighter).

PROČITAJTE JOŠ:  Pogledajte kako Sarajevo izgleda prvu noć ramazana

Video pogledajte na ovom linku

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Veliki interes za koncert muzičke dive Josipe Lisac u Sarajevu

Rasprodano je već pola kapaciteta dvorane Bosanskog kulturnog centra...

Hanka Paldum o bajramskom koncertu u Mostaru, ramazanu, Abdulahu Sidranu…

Prva dama bh. estrade Hanka Paldum uveliko se priprema...

Muzička diva Josipa Lisac 11. maja u BKC-u u Sarajevu

Pedeset godina albuma "Dnevnik jedne ljubavi" jubilej je koji...

Latif Moćević gost na koncertu svjetske zvijezde Mahera Zaina u Zetri

Maher Zain, jedan od najboljih svjetskih izvođača duhovne muzike...