Zimski plesni kamp u Zagrebu

- Advertisement -

Transform zimski plesni kamp u organizaciji istoimenog plesnog studija iz Zagreba, već drugu godinu zaredom pravi Zagreb mjestom plesne edukacije visokog kvaliteta, a od 7. do 13. januara 2019. godina jednim od središta plesne scene u Europi.

TransForm Crew dovodi 10 renomiranih svjetskih plesnih imena u Zagreb, a uz cjelodnevne radionice i treninge program je obogaćen i predavanjima, Q&A sastancima, juniorskim i seniorskim battleom, partijem, brojnim nagradnim igrama i drugim aktivnostima te velikom showcasu na kraju na kojem će svoj performans izvesti svih 10 učitelja i tako pokazati svoje impresivne vještine.

TransForm Winter Dance Camp svim zainteresovanim plesačima nudi širok spektar znanja jer su  radionice i predavanja iz različitih plesnih stilova – hip hop i urbani plesni stilovi, jazz i savremeni ples, te rad na koreografijama i improvizaciji.

https://www.facebook.com/transformwinterdancecamp/videos/355666955188489/

TransForm plesni betlovi su još jedan dodatni test za one najhrabrije, ekipa iz TransForma je ove godine pozvala čak 8 freestyle plesača, među kojima su i pobjednici prestižnih takmičenja poput Juste Debout-a i Red Bull BC One-a, a tu su kao izazov za one najspremnije da iskoriste priliku i osvoje 1000€. TransForm zimski plesni kamp je moj prvi plan u 2019.godini, a ovogodišnji je bio odlična prilika za učenje, napredak i teambuilding sa mojom ekipom.

U nastavku možete pričitati kratki interwiev sa organizatorom kampa, vlasnikom plesnog studija TransForm Ćiković Davorom.

  1. Koliko je teško bilo organizirati plesni kamp na svjetskoj razini?

Kada smo osnivali TransForm želja nam je bila povezati sve ljude koji vole ples i koji se vole izražavati plesom. Nakon godina uloženog truda i vremena, nakon puno projekata kojima smo pokušavali doći do svog cilja napokon smo spremni za ovaj najveći; TransForm Winter Dance Camp – projekt kojim napokon povezujemo plesnu scenu na svjetskoj razini. Ideja je cijelo vrijeme bila tu, uloženi su dani i noći, ali kada proizađu ovakvi rezultati – jasno nam je da se isplatilo i da je ljubav prema plesu ponovno pobjedila.

https://www.instagram.com/p/BrKmhdzlmAx/

  1. Je li odaziv plesača bio kao što ste očekivali?

Ovo je svakako bio prvi ovako velik događaj i ujedno i skuplja investicija, koja iako iznad hrvatskih standarda nije sprječavala brojne plesače da sudjeluju u kampu. Čak preko 400 plesača odlučilo je prisustvovati i učiti od najboljih. Vidjeti toliko plesača koji su došli iz svih dijelova Hrvatske, susjedne Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, pa čak i iz dalekog Izraela dokazalo nam je da smo uspjeli u svom cilju i to nas je učinilo izuzetno ponosnima jer smo povezali tako velik broj plesača. I to je ono što želimo – želimo vidjeti sve te plesače na okupu u jednoj dvorani koji ne moraju putovati na drugi kraj svijeta kako bi učili od najboljih, već sve to imaju nadohvat ruke. Na novo izdanje TWDC-a Dovodimo čak 20 renomiranih plesnih predavača i po sadašnjim prijavama možemo pretpostaviti da će ove godine odaziv biti još veći zato pozivamo sve zainteresirane da iskoriste priliku i upoznaju neke od svojih najvećih plesnih idola.

  1. Smatrate li da je odlična prilika za sve plesače da osjete i uče od poznatih koreografa i plesača današnjice kao što je koreograf Justina Biebera?
PROČITAJTE JOŠ:  Grupa ZAR 15. aprila predstavlja pjesmu "Žurim" na kojoj su ugostili legendarnog Brunu Langera

Naravno, smatramo da je to i više nego odlična prilika za plesače svih uzrasta, to nas je i motiviralo. Nije bilo lako organizirati i dovesti sve te izvrsne plesače u Hrvatsku zato bi svaki plesač trebao to iskoristiti. Plesna scena u Hrvatskoj još nije u potpunosti razvijena i možda mnogi od njih ne znaju što sve postoji i kako izgleda kad to rade najbolji u svom području- a svi znamo da je najbolje učiti i biti viđen upravo direktno od njih.

https://www.facebook.com/transformwinterdancecamp/videos/356119825161038/

  1. Što Vama znači činjenica da ste Zagreb stavili na mapu najvećih plesnih događaja u Europi?

Svi mi dijelimo isto, a to je neizmjerna ljubav prema plesu. Ovo je bio veliki korak za Hrvatsku i njenu plesnu scenu, ali i veliki korak za nas, vjerujem i za plesače koji su prisustvovali na prošlogodišnjem kampu. Zato ove godine nudimo još više i želimo da dobri plesači,  plesači koji se tako osjećaju, čak i oni koji nisu plesači dođu na naše otvorene događaje poput Q&A meeting-a, predavanja, pa čak i otvorenih battle-ova  gdje mogu čuti i vidjeti kako ples izgleda u ostatku svijeta te na završni Showcase gdje će nastupati svi učitelji, među njima i Adam Sevani, popularnije poznat kao Moose, jedan od glavnih glumaca i plesača u Step Up filmovima i gdje će moći doživjeti sve čari plesa.

  1. Za one koji ne znaju, u sklopu kampa organizirate i TransForm Winter Battle. Možete li nam reći nešto više o tome?

TransForm Winter Battle najveći je plesni battle u Hrvatskoj i okolici. To je sjajna prilika za sve freestyle plesače da izazovu sami sebe, pokušaju osvojiti izuzetno vrijednu nagradu koja ove godine iznosi 1000€, ali i da dođu izmjeriti svoje snage s najboljima u cijelom svijetu. Prošle godine doveli smo vam 4 najbolja freestyle plesača, a ove godine ih pozivamo čak 8 koji su visoko cijenjeni u svijetu.

  1. Nivo plesača na battle-ovima prošle godine kao i sudci su definitivno samo dodatna motivacija za sve plesače da se prijave i ove godine?
PROČITAJTE JOŠ:  Dean Kotiga prvi put u Tuzli: Kvizmajstor je gost Sajma kafe i čokolade

O da! Nivo pozvanih plesača i sudaca je nešto što se ne viđa svaki dan. Svaki od njih ima svoj specifični stil i način kretanja koji se razvio kroz godine i teške životne priče koje smatram da svi plesači jednostavno moraju čuti. Pa čak i bez visine nagrade od 1000, vrijednost tih priča, doživljaj i iskustva koje te osobe imaju za prenijeti  je nešto što se ne može samo riječima opisati i što preporučamo svakom da dođe i doživi sam.

  1. Što mislite o razini ovogodišnjih teachera s kampa?

Već  sam spomenuo da smo htjeli dići kamp na malo višu razinu ove godine i to se odnosi i na samo pojačanje teachera na kampu. Uspjeli smo doći do svima dobro poznatog Adama Sevanija MOOSE-a iz Step Up-a čime ćemo jako puno ljudi ostvariti san jer ih je mnogo upravo zbog njega zavoljelo ples. Uz njega tu je još 19 plesnih učitelja poput Camilla Lauricelle koji se trenutno priprema za veliku turneju sa Britney Spears, Lukasa McFarlane-a, pobjednika poznate plesne emisije Got to Dance, Kapele Marne, Ice E-a i Jimmy Yudata – trenutno nešto najbolje u house, hip hop i freestyle svijetu što naša planeta može ponuditi, Bboy Neguin – pobjednik Red Bull BC One-a koji je doslovno sam vrh svjetskog bboyinga ili popularno zvanog Breakdance-a i ostali plesni učitelji koji su na iznimno dobrom glasu te vode svoje radionice i inspiriraju plesače u cijelom svijetu među kojima su legendarni EZ Twins, JK Sanchez, Ricky Jinks, Kenzo Alvares, MN Dance Company, Alex the Cage, The Wolfer i mnogi drugi. Osim fantastičnog line up-a, ove godine uvodimo i poseban dan za sve urbane plesače – POSEBAN URBANI EVENT. Taj dan će svi pozvani freesytle plesači držati svoj class tako da nam se time cjelokupni line up povećava za fantastičnih osam teachera. Neki od njih su pobjednici svjetski poznatih natjecanja Juste Debout-a i Red Bull BC One-a, a to su prošlogodisnji pobjednik TransForm Winter Battle-a The Wolfer, Boy Mijo, Arejay K. Mifa, Kieran Warner i Gasper Kunsek. Tako da, da. Mislim da je ovogodišnja razina teachera zadivljujuća i da će biti za svakoga ponešto te da će svi imati jako puno prilika naučit nešto od ovih legendi,  a istovremeno i provesti nezaboravno vrijeme koje će im ostati utisnuto u pamćenju i koje će im promijeniti način gledanja na plesni svijet.

Piše: Dženita Hasečić, Fresh Generation

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Mostar Sevdah Reunion dobitnik velikog priznanja u svijetu World Musica

Mostar Sevdah Reunion je dobitnik najznačajnijeg world music priznanja...

Gdje će Bosanci i Hercegovci dočekati prvomajske praznike i šta kažu o cijeni janjetine

Bosanci i Hercegovci vrše posljednje pripreme za prvomajske praznike....

Preminuo akademik Dževad Jahić

Dževad Jahić, bosanskohercegovački lingvist, pjesnik i akademik, preminuo je...

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...