HronikaLife news

Bosanac u Americi pronađen mrtav u policijskom vozilu

0
Bosanac u Americi pronađen mrtav u policijskom vozilu, Life.ba

Bosanac Ervin Karić, koji je inače iz Kalesije, preminuo je 2. augusta u službenom automobilu u blizini policijske stanice u američkom Concordu.

Karić je bio je mladi policajac kojeg su pronašli u beživotnom stanju u policijskom vozilu.

“S velikom tugom javljamo da je naš policijski službenik Ervin Karić, koji je tek počeo s radom, prerano preminuo. Dana, 2. augusta, oko 14:45 sati, policajac Karić pronađen je mrtav u svom vozilu u blizini policijske akademije u Concordu. Ova se tragedija nije dogodila u krugu akademije ili za vrijeme nastave. Naše saučešće njegovoj porodici, prijateljima i saradnicima te svima koji su pogođeni ovom tugom. Jedinica za teške zločine državne policije New Hampshirea istražuje ovaj incident. Tijelo policajca Karića odvezeno je na obdukciju u Ured medicinskog istražitelja u Concordu. Uzrok smrti nije potvrđen od strane Ureda sudske medicine, međutim, možemo izvijestiti da smrt nije sumnjiva i da nema opasnosti za javnost od ovog incidenta. Policajac Karić bio je omiljen među svojim kolegama u policijskoj stanici Bow i brzo je postao dio porodice naše policijske uprave. Nedostajat će nam. Počivaj u miru Ervine Kariću”, naveli su iz Policijske akademije države New Hampshire.

LIFE:  Putujete u Hrvatsku? Evo šta smijete, a šta ne smijete nositi preko granice

Trenutno je na stranici Gofundme u toku akcija pomoći porodici Karić kako bi se Ervinovo tijelo prebacilo u Bosnu i Hercegovinu, gdje će se obaviti dženaza. Trenutno je prikupljeno 7.415 dolara (14.226 KM). Plan je da se prikupi 10.000 dolara (19.200 KM).


Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like