Sarajevo: Supruge ambasadora u BiH prodavale karte za Diplomatski zimski bazar

- Advertisement -

Na Trgu djece Sarajeva u bh. prijestolnici danas je počela prodaja karata za Diplomatski zimski bazar, koji se održava u subotu 6. decembra u dvorani Mirza Delibašić – KSC Skenderija, javlja Anadolu Agency (AA). Karte za Diplomatski zimski bazar danas su prodavale supruge ambasadora sa službom u BiH, koje su u organizaciji ovogodišnjeg bazara. Na trgu su bile supruga švedskog ambasadora u BiH Nora Schiller, supruga holandskog ambasadora Marietta Kraak te supruga direktora misije USAID-a u BiH Saly Barth. 

Nora Schiller je u izjavi za medije kazala je kako je cilj današnjeg okupljanja promocija ovogodišnjeg Diplomatskog zimskog bazara, koji je, prema njenim riječima, kapacitetom najveći bazar do sada i na kome će biti preko 150 štandova. Ona je također dodala da će se prihodima ovogodišnjeg bazara pomoći djeca sa posebnim potrebama, u tom okviru biće uručena pomoć za dječja sela u Maglaju i Mostaru kao i za djecu koja nemaju mogućnost školovanja.

Supruga direktora misije USAID-a u BiH Saly Barth kazala je kako u organizaciji ovogodišnjeg bazara učestvuje 31 ambasada u BiH, a pored brojnih aktivnosti ove godine će biti i aukcija na kojoj će biti izložen potpisani dresovi bh. reprezentativca Edina Džeke, na kojoj će prisustvovati i sam Džeko. Ona je dodala da će na aukciji biti ponuđen i potpisani dres francuskog reprezentativca Karima Benzeme. 

Cijena ulaznice na ovogodišnji bazar je pet konvertibilnih maraka (KM), dok ulaznica za tombolu, u sklopu koje će posjetitelji moći osvojiti veoma vrijedne nagrade, košta tri KM. Na bazaru će biti preko 30 štandova ambasada te preko 120 štandova brojinh izlagača iz Bosne i Hercegovine.

Organizatorice bazara zahvalile su se predstavnicima USAID-a za podršku ovogodišnjem bazaru te su poslale poruku svim građanima koji žele doći na bazar da “do subote što manje jedu” jer će tamo, kako su kazale, biti prilike da se probaju jela kuhinja mnogih zemalja svijeta.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Gdje će Bosanci i Hercegovci dočekati prvomajske praznike i šta kažu o cijeni janjetine

Bosanci i Hercegovci vrše posljednje pripreme za prvomajske praznike....

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) Jedna tiha i kišna sarajevska večer bez pješaka i vozača

Današnje nevrijeme, koje je naišlo poslije sparine i sunca,...