U Travniku napravljena najveća porcija ćevapa

- Advertisement -

U povodu Dana općine u Travniku je pripremljena najveća porcija ćevapa u BiH, nakon čega se na okruglom stolu razgovaralo o brendiranju tog jela.

Najveća porcija sastojala se od 2.160 ćevapa, a čuveni travnički ćevap imalo je priliku besplatno kušati više od 300 građana.

– Naši ćevapi su na svjetskim top listama, a drugi nam ih prisvajaju. Stoga smo odlučili ove aktivnosti upriličiti baš na prvi dan proljeća, na dan kada se i priroda budi, te je upravo vrijeme da se i mi probudimo i konačno zaštitimo ono što je naše – kazala je Aldijana Dizdar, marketing menadžerica ćevabdžinice “Hari”, organizatora današnje manifestacije.

PROČITAJTE JOŠ:  Brojne poznate ličnosti na otvaranju lokala Šukija Planjanina, zapjevao i legendarni Josip Pejaković

Na okruglom stolu posvećenom brendiranju, na kojem su sudjelovali stručnjaci iz oblasti kulinarstva i turizma, ukazano je na važnost zaštite bh. nacionalnog gastronomskog blaga, a iz Udruge kuhara BiH najavljene su i intenzivnije aktivnosti tijekom ove godine.

– Oformili smo jedan tim i prikupili dosta informacija, s obzirom na to da je kod nas komplicirana procedura brendiranja hrane i budući da te naše autentične proizvode moramo brendirati po geografskim područjima. Imamo u planu brendirati travnički, sarajevski, banjalučki ćevap i, moram reći, žalosno je da to do sada nije urađeno i da se time bave udruge i privatni subjekti, a da nema konkretnije podrške. Međutim, i tome se nadamo – kazao je predsjednik Udruge kuhara BiH Nermin Hodžić.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Vrijeme u BiH: Evo kakve se temperature očekuju sutra

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje sunčano vrijeme....

Bajram Šerif Mubarek Olsun

Svim muslimanima redakcija portala Life želi od srca sretne...

(VIDEO) Kad će taj kružni?

Kažu pravi se kružni tok na Stupu preko puta...