#W101010 Deset komentatora u dvadeset dana ocjenjuje novi Windows 10 i Office 2016

- Advertisement -

Kompanija Microsoft BiH danas je zvanično predstavila kampanju “W101010“ u okviru koje će deset osoba različitih zanimanja, narednih dvadeset dana živjeti i raditi sa novim Windows 10 operativnim sistemom i programima Office 2016 te svoje komentare objaviti na društvenim mrežama. Objave sudionika i sudionica o korištenju sistema Windows 10 bit će objedinjene na Facebook stranici kompanije Microsoft BiH, a moći će se prepoznati prema jedinstvenom hashtagu #W101010.

Microsoft W101010 komentatori

Microsoft je za ovu potrebu na jednom mjestu okupio osobe različitih profesija poput pjevačice, Dalal Midhat Talakić, strategiste modnog biznisa i brand managementa, Fuada Backovića Deena, glumca i direktora Pozorišta mladih, Marija Drmaća, novinarke i menadžerice, Emele Burdžović, te jednog od osnivača brenda Mucha Lucha Sarajevo, Srđana Radanovića. Uz njih će u kampanji sudjelovati novinari i urednici, Adnan Čomor (N1 TV), Goran Milić (informatički portal Info.ba), novinarka i menadžerica Erna Saljević, bh. glumac i muzičar, Kemal Čebo te kompozitor i vlasnik Muzičke škole “Basics”, Đorđe Jovančić.

PROČITAJTE JOŠ:  Dean Kotiga prvi put u Tuzli: Kvizmajstor je gost Sajma kafe i čokolade

Oni će tokom 20 dana putem svojih profila na društvenim mrežama pokazati kakvu razliku na privatnom i poslovnom planu čini operativni sistem Windows 10 u kombinaciji s Office 2016. Tim kompanije Microsoft evaluirat će sve objavljene postove sudionika kampanje te na temelju broja objava, likeova, komentara i dijeljenja, odabrati najboljeg Windows 10 komentatora.

Microsoft BiH poziva sve zainteresovane da se priključe ovoj kampanji i podrže svoje najdraže Windows 10 komentatore u njihovom istraživanju sistema Office 2016 i najbolje Windows platforme do sada“, rekla je menadžerica marketinga i komunikacija Microsoft BiH, Elena Kovačević.

Windows 10 najnoviji je operativni sistem kompanije Microsoft koji je od 29. jula 2015. godine dostupan u 190 zemalja i na 111 svjetskih jezika te predstavlja prvi “univerzalni“ operativni sistem koji se nalazi na širokoj lepezi uređaja, od pametnih telefona i tableta do prijenosnih i stolnih kompjutera. Nedugo nakon izlaska Windows 10, Microsoft je predstavio i programski paket Office 2016 koji donosi nove verzije kompjuterskih aplikacija kao što su Word, PowerPoint, Excel, Outlook, OneNote, Publisher i Access. Office 2016 u kombinaciji s Windows 10 predstavlja dosad najpotpunije rješenje za rad, koje korisnicima omogućuje da ostanu u kontaktu s onime što je važno — prijateljima, porodicom i projektima.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Gdje će Bosanci i Hercegovci dočekati prvomajske praznike i šta kažu o cijeni janjetine

Bosanci i Hercegovci vrše posljednje pripreme za prvomajske praznike....

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) Jedna tiha i kišna sarajevska večer bez pješaka i vozača

Današnje nevrijeme, koje je naišlo poslije sparine i sunca,...