25 bh.dizajnera predstavljenih kroz 25 fotografija

- Advertisement -

 

Kraj prošle godine je Bh. modnu scenu, između ostalog, obilježilo i otvorenje MODAMO.kreARTiva Concpet Storea. Store se nalazi u Mostaru, na adresi Kneza Branimira 6 (SPC Rondo), i ono što ga čini vrijednim je činjenica da je svojim otvorenjem javnosti predstavio radove 18 mladih dizajnera koji dolaze iz Bosne i Hercegovine i čiji artikli ponosno nose MADE IN BIH etiketu.

Danas, par mjeseci kasnije, u Storeu ćete naći artikle čak 25 izlagača, od kojih čak par dolazi iz susjednih zemalja, Hrvatske i Srbije, a naravno, to nije brojka na kojoj ova priča staje.

PROČITAJTE JOŠ:  Jeste li znali da umivanje lica nije nužno dobra stvar

„MODAMO.kreARTiva kao platforma za promociju domaćeg dizajna iza sebe ima već dva Festivala dizajna i umjetnosti, a radimo i na organizaciji trećeg. Otvorenje Concept Storea u kojem se radovi naših dizajnera mogu kupiti kroz cijelu godinu je bio logičan potez, i ponosni smo na to što smo ga uspjeli realizirati. Sada, nakon početne euforije oko otvorenja, vrijeme je došlo da naše dizajnere predstavimo i šire, a fotografija je odličan alat koji će kroz medije doći na sva mjesta na koja želimo. Stoga smo napravili naš prvi editorijal kako bi svi oni koji do sada nisu vidjeli radove naših dizajnera, nakon što pregledaju editorijal, ostali fascinirani njihovom dizajnom, baš poput nas.“, izjavila je Ana Ćavar, vlasnica Concept Storea.

PROČITAJTE JOŠ:  Jeste li znali da umivanje lica nije nužno dobra stvar

I editorijal je nastao u potpisu domaćih snaga, pa je tako kreativno vodstvo pod palicom Ane Ćavar, dok je za styling zadužena Dijana Perić. Fotografiju i obradu potpisuje Nađa Berberović, za make-up je zaslužna Marijana Bošnjak, dok je model koji je ispred objektiva predstavio dizajnere, Marija Kolak.

01

02

03

04

05

06

07

08

09

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Jeste li znali da umivanje lica nije nužno dobra stvar

Previše umivanja tokom dana donosi više problema nego benefita....

Recept: Kinder kolač

Biskvit: 200 g čokolade za kuhanje 100 g mliječne čokolade 150 g...

Pileća prsa i zdrava ishrana

Pileća prsa odličan su izbor ako pokušavate povećati unos...