Festival dizajna i umjetnosti MODAMO.kreARTiva – 65 izlagača iz cijele BiH

- Advertisement -

Danas je u Umjetničkoj galeriji Kraljice Katarine Kosača na druženju predstavnika medija i organizatora predstavljen drugi po redu Festival dizajna i umjetnosti MODAMO.kreARTiva.

Podsjetimo, MODAMO.kreARTiva je Festival dizajna i umjetnosti koji je iniciralo i u djelo provelo uredništvo prvog bh. modnog portala MODAMO.info. Projekt je to koji je 2011. godine uzdrmao domaću kulturnu scenu i pokrenuo lavinu pozitivnih promjena u sferi dizajna i drugih oblika kreativnog rada, a njegovu važnost su ove godine prepoznali i Obrtnička komora HNŽ/K, Obrtnička komora Federacije Bosne i Hercegovine kao i Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta čiji je predstavnik, gdin.

Miroslav Soldo pozdravio okupljene medije na press druženju, izrazio zadovoljstvo ovom suradnjom kao i želju da se ona nastavi i naredne godine.

U sklopu Festivala ove godine će pored sajamskog dijela, posjetitelji moći sudjelovati na okruglim stolovima koji će se baviti problematikom s kojom se susreću domaći modni djelatnici te o registriranju vlastitog obrta u BiH. Još jedna novost su i interaktivne radionice kroz koje će posjetitelji imati priliku od kreARTivaca naučiti razne tehnike izrade nakita, oslikavanja platna i sl.

PROČITAJTE JOŠ:  Recept: Kinder kolač

MODAMO.kreARTiva je u svojoj prvoj godini održavanja imala 37 izlagača, a ponosni smo reći što smo ove godine skoro udvostručili broj i što ćemo predstaviti čak 65 izlagača koji dolaze iz svih krajeve Bosne i Hercegovine. Zahvaljujući ovoj brojci, radionicama i okruglim stolovima, te zainteresiranosti koju događaj budi kod posjetitelja i medija, možemo reći da je BiH zbilja dobila Festival dizajna i umjetnosti kakav već odavno zaslužuje. – poručuju Ana Perić, Anja Stojkić, Dijana Perić te Nives Martinović kao organizatorice ovog događaja.

Pored predstavljanja programa, centralni dio danas održane konferencije za medije je bilo predstavljanje foto vizuala koji prate projekt.

PROČITAJTE JOŠ:  Pileća prsa i zdrava ishrana

Foto vizuali su nastali jedno poslijepodne u Galeriji Aluminij u Mostaru koje smo proveli s našim modelima pred stručnim foto objektivom Antonia Radića. Naime, zajedno s fantastičnom i uvijek motivirajućom gospođom Ljiljanom Rajković, nasmijanim sestrama blizankama Mateom i Nikolinom Šantić, našim malim kraljevićem Karlom i Dorom Smiljanić, nastali su vizuali za koje s punim pravom možemo reći da govore više od tisuću riječi i koji, što je najvažnije, predstavljaju samu bit kreARTive. Predstavljaju MODAMO.kreARTivu kao život, osmijeh i budućnost domaće kreARTivne scene,  zaključile su organizatorice predstavivši tri vizuala koji prate ovaj Festival.

Festival će se održati 13. i 14.10.2012. u HKD herceg Stjepan Kosača u vremenu od 10:00h – 19:00h i sigurni smo da ga nećete htjeti propustiti

FOTO VIZUALI: Antonio Radić

FOTO PRESS: Goran Ćavar

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Recept: Kinder kolač

Biskvit: 200 g čokolade za kuhanje 100 g mliječne čokolade 150 g...

Pileća prsa i zdrava ishrana

Pileća prsa odličan su izbor ako pokušavate povećati unos...

Koje su to zdravstvene koristi aronije?

Aronija nudi mnoštvo zdravstvenih koristi i smatra se jednim...