Izložba unikatnih modnih kreacija Dragice Gudeljević  

- Advertisement -

U Panorama sali Hotela Hollywood jučer je u organizaciiji New Fashion Concept-a upriličena izložba modela i showroom modne kreatorke Dragice Gudeljević. Posjetioci su imali priliku prisustvovati sasvim drugačijem modnom događaju.  Nakon upriličenog koktela, posjetioci su prisustvovali izložbi najimpozantnijih modela Dragice Gudeljević, i to na živim lutkama – manekenkama.

“Moje kreacije su unikatne, svaki model je slikan kistom i u njega je uloženo jako puno vremena, ljubavi i rada. Po završetku, svakako da želim pokazati publici krajnji produkt. Modne revije su odličan način prezentacije, ali traju kratko i malo je onih koji zaista uspiju vidjeti sve detalje koji se nalaze na kreacijama”, izjavila je Gudeljević.

No, poučena iskustvom i komentarima publike, dizajnerica se odlučila za suprotno. Posjetioci su imali priliku kretati se prostorom i prići svakom od modela – eksponata, te na taj način uočiti sve oslikane i vezene detalje, pa do onih minijaturnih. Pored svake kreacije su stajali natpisi koji su dočaravali proces, tehniku rada i simboliku motiva. Upravo ovaj pristup je omogućio posjetiocima da na kreacijama prepoznaju slikarsko umijeće i nadahnuće, uz primijenjenu tehniku veza i dožive priču svakog od njih pojedinačno.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Jeste li znali da umivanje lica nije nužno dobra stvar

Previše umivanja tokom dana donosi više problema nego benefita....

Recept: Kinder kolač

Biskvit: 200 g čokolade za kuhanje 100 g mliječne čokolade 150 g...

Pileća prsa i zdrava ishrana

Pileća prsa odličan su izbor ako pokušavate povećati unos...